Placintele "galette des rois" cu fructe de padure

de Catalina L in Dulciuri, 8 Feb 2016 | 2425 vizualizari

 

Dupa reteta clasica de "galette des rois" in forma de soare - vezi aici va propun de data aceasta o varianta "buchet de flori" cu frangipan si fructe de padure.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus de ou
  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • 1 ouă întreg
  • 40g zahăr pudră
  • 25g unt
  • 75g pudră de migdale
  • 3 linguri pline de fructe de padure (congelate)

Crema de vanilie: folositi numai jumatate sau dublati cantitatile de mai sus

  • 125 ml lapte,
  • vanilie pudra (sau esenţă de vanilie)
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 30 g de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele "galette des rois" cu fructe de padure:

Incepem cu crema de vanilie:

Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia.

Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine.

Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca- amestecati din cand in cand.

Intre timp frecati untul cu zaharul, adaugati oul si pudra de migdale. 

Adaugati crema de vanilie racita, fructele de padure si amestecati. Lasati la rece 30 de minute.

Intindem aluatul.

Decupam 8 discuri.

Plasam 4 discuri pe o hartie de copt. Punem cremă frangipane în  mijlocul fiecarui disc.

Cu un penson ungem marginile cu ou batut sau cu apa .

Ascundem figurina şi acoperim cu discurile ramase. Sudam marginile.

Cu aluatul ramas facem, foi, petale, tija si decoram.

Ungem compozitia cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.

Putem apăsa maginile cu o furculiţă ca să se lipească bine si trasa linii sau forme cu dosul unui cutit.

Punem placinta 20 minute la rece până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C apoi reducem la 180°C si coacem inca 10 de minute.

Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica  3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Cine gaseste figurina este regele zilei. Vive le roi !!!

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

Crema frangipane este un amestec de crema de vanilie si de crema de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele "galette des rois" cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

anca_rm 1

09.02.2016, 10:47

bune trebuie sa fie

Rocsi 1

09.02.2016, 20:46

Suuuuper [bs:20]

mirela0911 1

09.02.2016, 20:58

Mmmm, ce bune sunt!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuttela si papucei cu brinza